03/13/13 17:59
(http://www.hsnovini.com/)

Бивш битак стана строително сметище – местят отломките за дига

Бившият животински пазар в кв. “Мариино” е покрит с отломки

В строително сметище се е превърнал бившият животински пазар в димитровградския квартал „Мариино”, алармираха граждани. При силен вятър прах от отломките се разнася из къщите в съседство. Според жителите на ул. „Марица” трябва да се вземат спешни мерки.

Сметище съществува повече от две години на територията на бившия животински пазар . Купчините от строителни отпадъци били от разрушените стари блокове на циментовия завод. Извозила ги фирма тук уж временно, но до ден днешен купищата стоят, жалват се жители на квартала.

“Тук се стовариха толкова много боклуци, дори жители на квартала изхвърлят  отпадъците си на бившия животински пазар. Не можем да отворим прозорците си лятно време от миризми и прах”, жалва се Елена Николова.   С появата на сметището жителите на квартала запознали тогавашният кмет Стефан Димитров. Той отговорил, че няма кой да премахне сметището, тъй като фирмата стоварила строителните отпадъци отказала да стори това, разказа Радка Желева.

 

Радка Желева

Жителите на квартала събрали 70 подписа в молба, внесена в общината на 18 септември миналата година.  “Проверка от наша страна  е направена след подадения сигнал, в края на миналата година. При работата на предишната общинска администрация, най-вероятно с нейно знание е станало позволението на определени фирми да складират там строителните отпадъци, които в последствие да бъдат използвани за направата на дига.  Оказва се, че тези фирми са излезли некоректни и не са направили нищо”, коментира заместник кметът на община Димитровград Владимир Митрушев. Ликвидирането на сметището ще струва хиляди левове, но общината обмисля идеи как да се справи с проблема.

“Отправени са ни искания от фирми, които извършват строително-демонтажни работи в района да депонират  определено количество отпадъци, което да се използва за дига до река Марица. Идеята е фирмите да извозят и купищата отломки от бившия животински пазар.  В последствие теренът ще бъде запръстен”, добави Митрушев.Предстои разговори с фирмите, уточни той.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Хасково Новини

 

 

 

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване