03/13/13 15:14
(http://www.hsnovini.com/)

Близо 723 000 къса контрабандни цигари ще бъдат унищожени под контрола на свиленградската митница

Снимка: архив

Близо 723 000 къса контрабандни цигари и над 20 кг тютюн за пушене ще бъдат унищожени утре под контрола на митница Свиленград. Унищожаването ще се извърши чрез механично нарязване на опаковките и съдържащите се в тях цигари с машина. По-голяма част от цигарите са задържани от служители на митницата през периода 2011-та и 2012 година на територията на областите Хасково и Кърджали, както и на ГКПП Капитан Петко войвода. Цигарите са от различни популярни марки

Унищожаването ще започне в стопанска постройка в град Свиленград, информират от агенцията.

Оттам допълват още, че това не е първата подобна процедура от началото на годината, която се организира от свиленградската митница при която се унищожават тютюневи изделия, задържани за нарушения на Закона за акцизите и данъчните складове.

През 2012-та чрез механично нарязване бяха унищожени близо 8 000 000 къса цигари и 103.57 кг рязан тютюн за пушене при организирани 11 процедури, а в пещите на циментовия завод “Холсим България” от митница Свиленград при  шест процедури бяха изгорени над 52  мил. къса цигари.

 Хасково Новини

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване