03/13/13 14:00
(http://news.zapernik.com/)

Емилия Шумкова, майка на убитата Мирослава:Престъпността идваше от правителството на Борисов

В цинична предизборна агитация превърна вчера Цветан Цветанов отчета си като министър на вътрешните работи. “На помощ” той повика майки на загинали деца, защитени свидетели по знакови дела и пострадали хора от апокалипсиса в село Бисер, за да го похвалят публично колко добър министър е бил. Не го смутиха нито плачът на майките, нито цветята, които му подаряваха. Радваха го само хвалбите им, че е най-добрият. Цветанов не можа да отговори на въпрос на ПИК защо не покани пострадалите от земетресението в Перник, които още се чудят как да оправят къщите си и някои дори все още живеят при роднини, защото обещаните обезщетения от оглавяваната от Цветанов междуведомствена комисия все още ги няма. Заместникът на Бойко Борисов не отговори и защо не покани родителите на убитата Мирослава Николова от Перник. Вместо него, ПИК потърси почернената майка Емилия Шумкова.

- Защо Цветанов не ви покани на отчета сред останалите жертви на престъпността, г-жо Шумкова?

- Ами то е ясно защо – защото нямаше да го похвалим. Защото прикриха доста неща по делото. И са виновни, няма за какво да ги хвалим. Дори полагащите ни се обезщетения не ни платиха. Те са 10 хил. лв.! Не ми трябват, няма да ми върнат детето. Но това е въпрос на принцип. От МВР ни пратиха писмо, че временно ни се отказват помощи. Без мотив.

- За какви...

Продължава

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване