03/13/13 16:04
(http://www.hsnovini.com/)

Класната на министър Василев: Той е отговорна и всестранно развита личност

Класната Маргарита Добрева по време на час, преподавайки английски език на потенциални министри

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма в служебното правителство е отговорна и всестранно развита личност. Така го определи класната му ръководителка Маргарита Добрева. Както вече писахме Асен Василев е родом от Хасково и е бивш възпитаник на Езиковата Гимназия.

След Делян Добрев стола на министъра на икономиката, енергетиката и туризма отново бе зает от бивш възпитаник на хасковската езикова. Асен Василев е с година по- голям от своя предшественик. 5 години учи в местното училище, като класен ръководител в английската паралелка му е Маргарита Добрева.

“Много трудолюбив и амбициозен ученик, като такъв си го спомням Асен. Беше много отговорна и всестранно развита личност. Много любознателен, сериозен млад  човек. Не съм предполагала, че ще стане точно министър, но бях сигурна, че ще постигне високи успехи. Убедена съм в неговите качества”, това сподели пред Хасково Новини класният ръководител на министър Асен Василев, Маргарита Добрева.

За възпитаникът на “Харвард”  Маргарита Добрева споделя още, че ученикът и е бил изключително скромен и уважаван от съучениците си. Определя го и като душата на компанията. Изключително еродиран и мотивиран, Асен Василев не се  е спирал само до задължителния материал, преподаван в училище, а се е интересувал от различни дейности. Настоящият министър постъпва благородно и след като получава награда, при завършване на училище, той я дарява обратно на училището.

Класната ръководителка е преподавала и на бившият вече министър Делян Добрев.

“Ако трябва да ги сравня бих казала, че и двамата са много сериозни и отговорни. Изключително отговорни хора, които подхождат присърце към всяка задача и задължение, което поемат. Според мен това е много важно за начина, по който си вършат работата”, коментира още г-жа Добрева.

Ръководството на езиковата гимназия сподели изключително задоволство от факта, че е дало двама последователни министри на България. Директорът Пенка Делиева коментира, че цял ден учениците говорели именно за това, че бивш възпитаник на гимназията поема поста на министър на икономиката, енергетиката и туризма.

Репортаж гледайте в новините на телевизия Рекординг.

Хасково Новини

Министър Асен Василев е бил отличник и в Езиковата

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване