03/13/13 12:25
(http://www.klassa.bg/)

Марин Райков: Екипът ми ще бъде работлив, а не бъбрив

В Министерски съвет в сряда се състоя церемонията по приемственост, на която правителството на Бойко Борисов предаде властта на служебния кабинет с премиер Марин Райков. При встъпването в длъжност на служебното правителство, което ще подготви предсрочните парламентарни избори на 12 май, Бойко Борисов и Марин Райков направиха изявления пред медиите.
Служебният премиер Марин Райков каза, че няма да постави оценка на работата на правителството на Бойко Борисов. Мога да си позволя лична оценка за начина, по който върнахте властта. Показахте, че сте силен, а не силов политик, каза Марин Райков. Показахте, че демократичните принципи са стил на поведение и начин на мислене на българските политици и българската политическа класа, каза още служебният премиер. Моят екип ще бъде работлив, а не бъбрив, подчерта Марин Райков. Екипът ще има комуникационна култура с медиите, но той трябва да бъде оставен да работи, каза Марин Райков. Много разчитам на вас, на вашата подкрепа, на вашата независимост, както от властта, така и от други източници, каза Райков. Може да управляваме без парламент и собствен бюджет, но не може да управляваме без доверието на хората, вие, медиите, сте това, което една нация говори сама за себе си. Ако вие не ни помогнете, се страхувам, че това може да направи задачата ни още по-сложна, каза Марин Райков. Ще стъпим върху закони, приети с ваше мнозинство, които дадоха възможност да направим първата крачка в обуздаването цената на тока. Ние няма да разполагаме с бюджет, който сме предложили, изпълняваме бюджет, който вече е разписан. С този бюджет, приет г-н Борисов с ваше мнозинство, ще търсим резерви за един по-социален подход, за да очертаем една бъдеща политика на доходите, която няма да бъде нито безотговорна, нито популистка, но ще се опита да даде начален отговор на очакванията на хората - каза Марин Райков.
Ние не сме партийно правителство, но не сме и антипартийно правителство, каза служебният премиер Марин Райков. Райков благодари на екипа на Бойко Борисов. „Искаме да направим към Министерски съвет един изборен борд, в който с политическите партии да имаме конструктивен диалог, за да имаме демократични избори, да няма никакво съмнение относно самото провеждане”, добави Райков. Той посочи, че е провел разговор с Бойко Борисов, който го е направил оптимист. „Още днес ще потърся контакт за установяване на подобен диалог с ръководителя на втората политическа сила и със следващите. Ще търсим начин да се отворим към мнението на хората извън партийните среди, част от протестиращите и голямото мнозинство”, каза още Марин Райков.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване