03/14/13 13:08
(http://www.klassa.bg/)

Google изненадващо закрива Google Reader

Google обяви плановете за затваряне от 1 юли 2013 на Google Reader- четец на RSS потоци, който позволява да се съберат в един поток новини от различни сайтове и блогове. Това се съобщава в блога на компанията.
Google отбеляза, че през последните години използването на услугата е намаляло. Сега потребителите могат да изнесат своите данни чрез специалната услуга Takeout.

В блога на Google е публикуван списък с услуги, които скоро ще бъдат изключени. Една от тях е харесваният от много хора Google Reader, изрядно работещ от 2005 година.

Като причини за закриването на RSS-платформата представителите на Google посочват понижения интерес на потребителите и желанието на компанията да съсредоточи усилията си върху по-малък брой услуги. Според българския технологичен сайт kaldata най-вероятно тази стъпка е предприета от чисто финансови причини - вероятно Google Reader не показва достатъчно реклами и не е на печалба.

За да се осигури плавен преход е предоставен тримесечен срок за намиране на алтернативно решение за RSS. Изтеглянето на данните и импортирането им в друга платформа се предлага да стане чрез Google Takeout.

Мигновената реакция на потребителите за това решение на Google е добре отразена на bringgooglereaderback.com. Като алтернатива на Google Reader би могла да стане NewsBlur.

Освен Google Reader, закрити ще бъдат и следните услуги:

Apps Script
CalDAV API
Google Building Maker
Google Cloud Connect
Google Voice App for Blackberry
Search API for Shopping
Snapseed Desktop for Macintosh and Windows
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване