03/14/13 05:35
(http://www.klassa.bg/)

Искали да убият кандидат-президента Енрике Каприлес

Властите във Венецуела обявиха, че е разкрит заговор за убийството на кандидат-президента на опозицията Енрике Каприлес.

За това съобщи изпълняващият длъжността президент Николас Мадуро, който на 14 април ще бори за редовен президентски мандат именно срещу Каприлес. Планът за убийството на Каприлес бил разработен от ултрадесни от САЩ, свързани с бившите чиновници от администрацията на президента Джордж Буш-младши Роджър Нориега и Ото Райх.

Подробности за заговора не бяха съобщени. Мадуро отбеляза единствено това, че венецуелското правителство е уведомило за плана за убийство предизборния щаб на Каприлес, който до момента не е излязъл с коментар относно обявените разкрития.

Нориега и Райх в различно време са заемали поста зам.-държавен секретар на САЩ по въпросите на Латинска Америка. Преди време Каракас обвини Райх в съпричастност към опита да бъде отстранен от власт през 2002 г. починалия наскоро венецуелски президент Уго Чавес.
















БГНЕС


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване