03/14/13 05:05
(http://www.klassa.bg/)

Конфликтът в Сирия създава нова вълна от британски джихадисти

Кървавият бунт срещу Башар Асад създава нова вълна от джихадисти във Великобритания, като Сирия сега е основната дестинация за мюсюлманите-екстремисти, които желаят да се бият в чужбина, пише „Индипендънт”.
Сирия замени Пакистан и Сомалия като предпочитана фронтова линия, където ислямисти-доброволци могат да участват в непосредствени бойни действия, без да предизвикат към себе си особени подозрения на властите, посочиха представители на британските спецслужби. Тези тревожни данни идват на фона на обстоятелството, че екстремистките групировки, част от които са свързани с „Ал Кайда”, все повече се превръщат в доминираща сила в бунта срещу режима в Дамаск.
Над сто британци-мюсюлмани се подозира, че са заминали, за да се бият в Сирия и броят им продължава да расте. Тази ситуация представлява уникален проблем за западните сили за сигурност и разузнавателните служби. В Сирия, за разлика от Пакистан и Сомалия, те трябва да следят джихадистите, които се ползват с подкрепата на Великобритания и нейните съюзници, коментира изданието.














„Индипендънт”

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване