03/14/13 11:44
(http://www.klassa.bg/)

Костов: ГЕРБ се провали в управлението

Правителството на ГЕРБ не изведе България от финансовата криза, въпреки че имаше всички предпоставки за това. Това заяви съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов в четвъртък, деня на разпускането на 41-то Народно събрание. По думите му държавата е влязла в симбиоза с монополите. Костов нареди правителството на Бойко Борисов до тези на Андрей Луканов и Жан Виденов и го определи като „провалено". „Гражданите за европейско развитие на България завършват мандата си в коалиция с депутати, които горят европейското знаме", категоричен бе Костов.
„Вместо да бъде поредното правителство на политическа и финансова стабилност, то се оказа третото в най-новата ни история, редом с провалените правителства на Луканов и Виденов. Управляващите спечелиха властта с отрицание на всичко постигнато, спечелиха, както и едно друго движение през 2001-ва година, с лъжата, че знаят пътя към европейското ни благоденствие за 800 дни", коментира Костов.
Според него от ГЕРБ са се провалили не защото не са намерили изход от икономическата криза, което са успели да направят редица правителства в Централна и Източна Европа, а защото са допуснали болезнено несправедливо разпределение на тежестите на кризата. Той отбеляза, че тези тежести са се стоварили върху незаетите млади хора, пенсионерите, загубилите работата си и социално слабите. По думите му само монополите и държавата са увеличили доходите си в условия на криза.
Костов посочи, че години наред българите гласуват срещу и нито веднъж „за", защото са според него са научили само първия урок на демокрацията: как да отстранят нежеланите управници, което е важно, но не е достатъчно за добър живот и благополучие.
Тъмносиният лидер призова хората в следващите два месеца да си отговорят не кого харесват, не кого показват по-често и хвалят медиите, а да изберат този, който няма да допусне повторение на тъжния списък от провали. Трябва да изберат решението на кризата, истинското лечение на държавата и обществото си, а не „лъжите на възкръсналия комунизъм за национализация", категоричен е той.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване