03/14/13 11:47
(http://www.klassa.bg/)

Найденов: Хората-факли са символ на управлението на ГЕРБ

Символът на управлението на ГЕРБ ще бъдат хората-факли, доведени до крайно отчаяние. Това заяви зам.-председателят на ПГ на Коалиция за България Ангел Найденов. Според него „днес слагаме точка на най-слабия парламент от 1989 г.". Найденов бе категоричен, че хората не са допуснати до парламента, за което свидетелстват и загражденията пред сградата му. Депутатът допълни, че управляващите са живеели в своя собствена паралелна реалност до началото на тази година, когато десетки хиляди протестиращи са им казали „вън от властта". При тези думи председателят на парламента Цецка Цачева отговори „на всички нас". Според Ангел Найденов с ПР ходове и обвинения към предишните правителства управляващите са се опитвали да прикрият липсата на резултати в работата си.
„Всичко това не можеше да подмени реалното ежедневие на хората. Не слагаше хляб на масата, не плащаше сметките, не размразяваше доходи и не успокояваше безработните. Думите на министрите губеха стойност, кадрите с рязането на лентички караха хората да сменят телевизионния канал, гневът и отчаянието растяха, а заминаващите от Терминал 2 на Летище София млади хора се увеличаваха", каза още Найденов. По думите му българите ставали все по-бедни, мизерията се превърнала в начин на живот, социалното неравенство растяло, но управляващото мнозинство обитавало своята паралелна реалност със своя морал. „Постната пица се превърна в емблема на финансовата ни политика и на годишните бюджети, а накрая за мнозина в страната се оказа, че и такава отдавна няма. До началото на тази година, когато десетки хиляди протестиращи граждани ви поискаха оставките и ви казаха: „Вън от властта". Дами и господа народни представители от ГЕРБ, не управлявахте като граждани с отговорност и задължения, а като богопомазани в своя реалност. След днес демокрацията ще има своя нов шанс и това е шансът властта да се върне в ръцете на българските граждани. България над всичко", каза Найденов. Той допълни, че Коалиция за България винаги е гледала на парламентарните групи, които не споделят вижданията й, като на опоненти, а не на врагове.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване