03/14/13 05:21
(http://www.klassa.bg/)

Новото амплоа на Никита Михалков

След като изигра редица ярки роли в киното и бе удостоен с много награди и като режисьор, и като актьор, сега Никита Михалков ще опита силите си в ново амплоа - производител на вино.

В интервю за ИТАР-ТАСС Михалков разказва, че в неговото стопанство е произведена първата партида каберне совиньон, която още тази година ще се появи в руските магазини и ресторанти.

"С моя партньор Константин Тувикин решихме да се занимаваме с производство на вино. Първите 16 000 бутилки с червено вино реколта 2009 година вече минаха митническата проверка и се намират в Русия" - съобщи Михалков.

Той уточни, че лозята му с площ от 100 хектара се намират в Тоскана, Италия. В стопанството - в лозята и в избата - се трудят местни специалисти. Предвидено е бизнесът да нараства и да достигне 250 000 бутилки на година, като ще се произвеждат не само червени, но и бели вина.

"Все още обсъждаме какво да е бялото вино", признава Михалков. А също, че засега не разбира много от тънкостите на винарството, например не знае на колко години са лозите му в Тоскана. Но преди да се заеме с това, е потърсил мнението на много специалисти, интересувал се е от подробности, убедил се е, че няма да има от какво да се срамува.

Никита Михалков е потвърдил документално една от експертните оценки, показвайки снимка на бившия министър-председател на Италия Силвио Берлускони с надпис: "Благодаря за общуването и особено за виното."

Берлускони е получил два кашона вино от Михалков, за да го дегустира.

Режисьорът и актьор не се страхува от конкуренцията на колегата си, отдавнашния производител на вино Жерар Депардийо, които притежава лозя във Франция.

Михалков е на мнение, че ще се намерят ценители и на двете производства.

Италианското червено вино от известния руски кинорежисьор е със знаково название. На черен етикет със златни букви е написано "12". На въпроса защо е избрал името точно на този си филм, Михалков казва, че много му харесва как звучи на италиански - "додичи".

Сега Михалков и партньорът му водят преговори с две големи компании, които се занимават с пласмента на вината на руския пазар. В този случай Михалков предпочита да се възползва от услугите на посредник. По тази причина дори и приблизително не може да каже колко ще струва виното му на руския пазар.

Режисьорът уверява, че не се е заел с производството на вино заради печалбите, а тъй като това е интересно и благородно занимание, цяла култура. По тази причина Михалков не е правил досега и реклама на напитката си, а само е разказал за нея на журналистите.

Все пак Никита Михалков е почерпил с "12" президента на Русия Владимир Путин, отбелязва БТА. Той бе на гости на семейство Михалкови, което поздрави със 100-годишнината от рождението на бащата на Никита Михалков - детския писател Сергей Михалков, автор на текста на двата химна на бившия СССР, както и на химна на Руската федерация.

Годишнината на Сергей Михалков днес се отбелязва в цяла Русия.
















ИТАР-ТАСС

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване