03/14/13 05:10
(http://www.klassa.bg/)

ООН трябва да отнесе военните престъпления в Сирия към Международния съд

Съветът за сигурност на ООН трябва да отнесе военните престъпления, извършени от двете страни в продължаващия две години сирийски конфликт, към Международния наказателен съд, заяви представител на правозащитната организация „Амнести Интернешънъл”, цитиран от АФП.
„Колко още цивилни трябва да загинат, преди Съветът за сигурност на ООН да отнесе ситуацията към прокуратурата на Международния наказателен съд и отговорните за тези ужасяващи престъпления да поемат своята отговорност?”, подчерта Ан Харисън, заместник-директорка на „Амнести Интернешънъл”, отговаряща за Близкия изток и Северна Африка.
Базираната в Лондон правозащитна организация многократно обвинява както режима на президента Башар Асад, така и опозиционните бойци в Сирия във военни престъпления и други престъпления.
„Докато по-голямата част от военните престъпления и другите сериозни нарушения продължават да се извършват от правителствените войски, нашите данни също така сочат за ескалация на престъпленията от страна на въоръжените опозиционни групи”, посочва Харисън.




















АФП

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване