03/14/13 17:27
(http://www.hsnovini.com/)

Част от покрива на автошколата падна върху намираща се в близост къща

Ламарините бяха паднали върху къщата на Мария Желева и нейното семейство

Силните ветрове днес причиниха щети в целия град. На места се наложи намесата на гражданска защита , за да се отстраняват застрашаващи живота на минувачите предмети.

Още преди обяд имаше счупени клони по улиците, в резултат на силните ветрове, които вилняха днес. Улиците се напълниха със стъкла от изпочупени прозорци и врати. Малко преди 12:00 часа се разхвърчаха и части от покривната конструкция на книжния пазар. Част от покрива дори се е ударила и в съседна витрина. След сигнал служители на гражданска защита пристигнаха и започнаха да обезопасяват района и да демонтират целия покрив. Подобна бе ситуацията и в други части на града.

В ранния следобед вятъра отнесе ламаринена част от покрива на автошколата, която падна върху намираща се в близост къща.

“Мен ме нямаше в момента , тук бяха дъщеря ми и съпруга ми, аз бях в болницата на изследвания и съседка ми каза за случилото се. Като дойдох видях какво се е случило. Покрива от школата е паднал върху къщата, върху оградата, гаража. Разбити са терасата и оградата. За нас щетите са големи, ние сме пенсионери. Момчето от фирмата каза, че ще поемат щетите”, коментира собственичката на пострадалата къща Мария Желева.

На мястото бяха пристигнали представители на акционерното дружество ползващо сградата. Те бяха повикали работници, които да разчистят и да се погрижат за проблема.

“Ситуацията е такава, че вятъра е обърнал покрива на едната сграда, щетите са видни, за радост няма пострадали хора.  Първата ни работа като фирма, която стопанисва обекта бе да проверим дали има пострадали, извикахме работници да разчистят и ще видим какви са щетите на хората. Ние ще поемем ремонтната дейност по тези щети. В крайна сметка никой не го е искал, това е природа. Ще отстраним проблемите”, коментира акционерът във фирмата стопанисваща обекта Митко Ламбов.

Хасково Новини

 

Мария Желева бе видимо разтревожена

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Служители на гражданска защита отстраняваха покрива над книжния пазар

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване