03/15/13 15:24
(http://www.klassa.bg/)

20 сигнала за корупция във властта даде БСП на Сотир Цацаров

 

Заместник-председателят на БСП Михаил Миков и представители на левицата се срещнаха с главния прокурор Сотир Цацаров и му предадоха папка, съдържаща над 20 сигнала за корупция в управлението на страната по времето на ГЕРБ, съобщиха от „Позитано” 20.

„Поискахме тази среща с главния прокурор, за да му предоставим онези сигнали за корупция в управлението на ГЕРБ, за които не достигна време и не попаднаха в дневния ред на Народното събрание”. Това заяви Михаил Миков на пресконференция в централата на БСП след срещата на представителите на партията с главния прокурор Сотир Цацаров.

В сигналите попадат осуетяването на проверката на митническите служители в алкохолната фабрика на Михаил Михов- Мишо Бирата, търговете на гори и разпродажбата на дюни, унищожаването на тръбите в „Напоителни системи”, „поръчката” на Ахмед Доган за Бойко Борисов, както и сигнали, свързани с транспорта в Столичната община. „Всички тези сигнали са подадени от депутати от Коалиция за България, от общински съветници и кметове на БСП и не бива да останат без адекватен отговор от прокуратурата.

Определено срещнахме разбиране от страна на главния прокурор, който пое ангажимент в разумен срок да се извърши проверка по тези сигнали”, заяви Михаил Миков. Според него на срещата са били обсъдени и други актуални въпроси, като изменението и методическите указания за прилагане на специални разузнавателни средства във връзка с предстоящите избори. „Убедени сме, че прокуратурата е тази, която е призвана да контролира стриктното използване на СРС само за разкриване или доказване на престъпление, особено в периода до изборите”, каза още Михаил Миков.

Мая Манолова изтъкна, че БСП е категорично против използването на СРС по време на изборния процес и е настоявала за съдебен контрол върху употребата им, но бившите управляващи не са възприели това предложение. По думите на Манолова, на практика в момента СРС се използват безконтролно и е сериозно опасението как ще бъдат прилагани новите изисквания за използване на СРС от новия Изборен кодекс, с оглед да не бъдат насочвани неправомерно срещу политическите опоненти от страна на бившата управляваща партия.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване