03/16/13 07:19
(http://www.klassa.bg/)

Днес ще бъде облачно, в Източна България ще превалява сняг

Днес застудяването ще продължи. Облачността над страната ще бъде предимно значителна. Главно в Източна България ще превалява сняг, но до вечерта валежите ще спрат. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) – БАН, съобщи за Агенция „Фокус” Анастасия Стойчева, дежурен синоптик. Ще остане ветровито - с умерен и временно силен вятър от запад-северозапад, в източните райони - от север-северозапад, но с тенденция до края на деня значително да отслабне. Максимални температури - между 1° и 6°. В София - около 1°. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месец март и ще се повишава.
Над Черноморието облачността ще е значителна, ще превалява предимно сняг. Сутринта вятърът ще е все още умерен, вече северен, но след обяд ще отслабне. Максималните температури ще бъдат до 5°- 6°. Температурата на морската вода е около 9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините облачността ще е значителна. Ще продължи да превалява сняг, но до вечерта валежите навсякъде ще спрат. Ще духа умерен, по откритите и високи части до силен запад-северозападен вятър. Температурите ще продължат да се понижават и максималната на височина 1200 метра ще бъде около минус 2°, на 2000 метра – минус 7°.




















(НИМХ) – БАН

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване