03/16/13 12:16
(http://www.klassa.bg/)

Новият Blackberry Z10 вече и на пазара в Индонезия

От Blackberry съобщиха, че новият смартфон на компанията – Blackberry Z10, вече е на пазара в Индонезия. Това е третият най-голям пазар на канадския производител, който напоследък губи драстично позиции за сметка на основните си конкуренти Apple и Samsung.

Десетки клиенти се редиха на опашки пред известен търговски център в столицата Джакарта още от 07:00 сутринта, за да се сдобият с новото устройство. Досега смартфонът се продаваше единствено в Канада и Великобритания. Очаква се на стъпи на американския пазар през идната седмица.

Blackberry Z10 е ключов проект за компанията, защото именно с него тя се опитва да си възвърне изгубените богатство и пазарен дял.

Клиентите на Blackberry намаляха в редица ключови пазари, но продажбите останаха солидни в Индонезия. Азиатската страна се наложи като най-голям пазар на фирмата извън Съединените щати и Острова през м.г.

Android измести Блекбъри като най-популярна операционна система в Индонезия през второто тримесечие на 2012 с над 50% от пазарния дял. Въпреки това производителят все още има "много верни хора, които ще побегнат към магазините, веднага щом зърнат новия Z10”, коментира експертът Судев Бангах.
 













БГНЕС
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване