03/16/13 19:53
(http://www.klassa.bg/)

Около два милиона ирландци ще вземат участие в парад в чест на Свети Патрик в Ню Йорк

Около два милиона ирландци, по оценка на властите в Ню Йорк, ще вземат участие в традиционен парад в чест на Свети Патрик в събота, предаде РИА Новости.
Най-многочисленото национално шествие в мегаполиса тази година ще се проведе по-рано от Деня на Свети Партик, за да не възпрепятства неделната служба в катедралния събор, издигнат в чест на най-почитания от ирландците светия.
Около 200 военнослужещи и фолклорни оркестри ще преминат през Манхатън, напомняйки чрез звуците на тромпети, гайди и тъпани за гражданската доблест на ирландците, традиционно формиращи гръбнака на американската армия, полиция и пожарна служба, което е особено осезаемо в града, наричан още „Голямата ябълка”.
Мъжете в този ден носят карирани фустанели, а жените във всички възрасти насят зелена трилистна детелина за украшение, символизираща природата в тяхната родина. Парадът по традиция завършва в кръчмите, тъй като бирата се смята за най-популярната напитка сред ирландците.















РИА Новости

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване