03/16/13 12:08
(http://www.klassa.bg/)

Проливен дъжд отложи квалификацията във Формула 1

Квалификациите за място на стартовата решетка на Гран при на Австралия, първи кръг от новия сезон във Формула 1, ще бъдат довършени преди неделния старт. Причина за отлагането на скоростната надпревара за позиции е изсипалият се обилен дъжд над пистата.

Формула 1
(Photo: Getty Images/Guliver Photos)

Пилотите успяха да завършат първия етап от квалификациите, но дъждът се засили и небето стана тъмно, което наложи отлагане за неделя. Първата сесия започна при мокра писта и завърши в локви, които затрудниха управлението на автомобилите от страна на пилотите.

От тях най-бърз беше Нико Розберг, който постави време 1:43.380 минути в своята най-добра обиколка с болида на Лотус. Втори и трети останаха Фернандо Алонсо с Ферари и Ромен Грожан с Лотус.

Формула 1
Дъждът не попречи на танцьорките да се разкършат преди състезанието. (Photo: БГНЕС)

"Това решение беше правилно. Двете останали квалификационни сесии ще бъдат завършени близо пет часа преди началото на неделното състезание. Едва ли ще имаме проблеми с това", заявиха от Лотус.

Световният шампион Себастиан Фетел остана едва седми с Ред Бул, докато Люис Хамилтън беше десети с Мерцедес.



















zonasport.bg


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване