03/16/13 20:21
(http://www.hsnovini.com/)

„Хасково 2009” смаза „розите” от Казанлък при дебюта на Какалов

Баев се отчете с нови 2 попадения

Хасковлии записаха нови 3 точки в актива си и се доближиха още повече до заветната цел за влизане в Б група, след победа с класическото 3:0 над „Розова долина” Казанлък.

Още от самото начало момчетата на Димчо Марков поеха инициативата и не позволиха на гостите да направят нещо значимо на терена. Първото по- сериозно положение бе на сметката на Юлий Шекеров, който в 6- та минута преодоля няколко играчи на гостите, но вратарят отрази  удара му от близко разстояние. В 14- та минута Станимир Баев бе съборен в наказателното поле на казанлъчани, но главния съдия не даде исканата дузпа. Хасковлии продължиха с добрата си игра и след поредната атака претендираха отново за 11- метров наказателен удар след нарушение срещу Георги Христов, но и този път рефера остана безмълвен. След поредната атака за домакините в 22- та минута Даниел Добриков стреля от добра позиция, но топката срещна напречната греда на вратата пазена от вратаря на гостите Златко Красимиров.

В 24- та минута отличната игра на хасковлии бе ознаменувана с гол на Станимир Баев, който засече топката с глава, след пас на Добриков. До края на първото полувреме хасковлии можеха да увеличат преднината си, но малшанс не им позволи да го направят. Минути преди края на полувремето гостите записаха и първия си точен удар по посока на вратата пазена от Стоян Ковачев. Стражът обаче показа рефлекс и изби топката.

През второто полувреме нещата не се промениха и инициативата отново бе на момчетата на Димчо Марков. Още в началото след добра атака отляво Георги Христов подаде на Добриков, който от близко разстояние нямаше проблеми да направи резултата 2:0. В следващите минути хасковлии продължиха да нападат, а пропуски направиха Юлий Шекеров и Николай Димитров.

В 72- та минута публиката стана на крака, за да изпрати игралият добре Шекеров и за да посрещне дебюта на Георги Какалов, който бе привлечен през зимната пауза, но не влизаше до момента в игра, заради контузия. След поредица от добри атаки на хасковлии се стигна и до нарушение срещу Какалов в половината на гостите. С изпълнението на свободния удар се зае Добриков, който центрира перфектно и намери не покрития Станимир Баев, който с отличен удар с глава прати коженото кълбо отново във вратата на Красимиров, с което оформи класическото 3:0 и записа 4- ти гол на личната си сметка, откакто пристигна от „Хеброс” Харманли през зимната пауза. До края на мача хасковлии можеха да изпратят гостите с още по- пълна кошница, но не успяха да реализират. Секунди преди последния съдийски сигнал Какалов отбеляза гол, който обаче бе отменен, заради засада. Така хасковлии победиха „Розова долина” с 3:0.

С успеха „Хасково 2009” натрупа 45 точки и продължава да заема лидерската позиция във В Югоизточна група. Втори продължават да са „Ботев” Гълъбово, които победиха „Димитровград” с 2:1 и са с 43 точки. Трети са „Мастер” Бургас с 38 точки, но и с мач по- малко. Бургазлии гостуват в неделя на „Созопол” в морско дерби.

В следващия кръг, който е междинен, „Хасково 2009” гостува в регионално дерби на „Димитровград”. Срещата е в сряда от 15:00 часа.

Хасково Новини

“Хасково 2009″ с поредна победа в шампионата. Този път потърпевши бяха “Розова долина” Казанлък

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване