03/17/13 19:44
(http://www.klassa.bg/)

Недоволство срещу десятъка върху влоговете в Кипър

Вълненията в Кипър не стихват, след като властите отложиха въвеждането на безпрецедентния десятък върху влоговете. Парламентът трябва да одобри мярката в понеделник. Очаква се тя да нанесе тежък удар по икономиката на страната.

Национално предателство - така хората в Кипър определят случващото се в страната. Всички банкомати са или празни, или блокирани. Банковите офиси не работят и не е ясно дали ще отворят врати утре сутрин. Причината утре следобед или най-късно във вторник всички банкови влогове и депозити ще олекнат с между 7% и 10%.

Гражданин разказва, че е изтеглил заем от 12 000 евро, за да осигури следването на дъщеря си. „Държах парите в банка, а сега ще загубя част от тях, но въпреки това ще трябва да ги връщам,” обяснява той.

Вместо пари вложителите ще получат акции на съответната банка. Безпрецедентният еднократен данък е част от споразумение за спасителен заем от Брюксел. Само така Кипър няма да фалира, а банките няма да рухнат.

Въпреки че е възмутителна, мярката гарантира, че банките няма да фалират, а хората няма да загубят всичко.











btvnews.bg


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване