03/17/13 19:51
(http://www.klassa.bg/)

Херман ван Ромпой се отказва от политиката

Президентът на Европейския съвет Херман ван Ромпой обяви, че се отказва от политиката. 65-годишният лидер все пак ще приключи мандата си до края на 2014 г.

„В края на 2014 г. е краят на политическата ми кариера,” заяви той по обществената белгийска фламандска телевизия VRT, цитирана от БТА. Полушеговито той посочи, че членове на неговото семейство ще бъдат в избирателните списъци на родната му Белгия, така че „който иска да гласува за Ван Ромпой има всички шансове да го направи”.

Бившият белгийски премиер Херман ван Ромпой е председател на Европейския съвет от 1 януари 2010 г. Мандатът му може да бъде продължен само веднъж, което стана през 2012 г., и завършва на 30 ноември 2014 г.

Фамилията Ван Ромпой е добре представена в политическия живот на Белгия. Братът на Херман Ерик е фламандски депутат, а синът му Петер заседава във фламандския парламент. Сестра му Тине е участвала в листите на крайната левица в няколко избора. Съпругата му Гертруй е заместник-кмет на община в предградие на Брюксел.










телевизия VRT


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване