03/18/13 01:11
(http://e-vestnik.bg/)

Бойко, прощавай! Ти си нашият Бог! - Преглед на твърдите фенове във Фейсбук

Снимки с пропагандни призиви от фен-страниците на Бойко Борисов.

Знае ли някой на кого трябва да благодарим за това, че Гугъл включи в картите си видео-изглед от улиците из България? Да не повярваш – на Бойко Борисов. Това твърди негов фен във Фейсбук.
Друга възторжена почитателка на Бойко обяснява, че щастие я обзема, като вижда сега из България обработените ниви – това преди 3-4 години го е нямало  (виж пълните цитати по-долу).

“Искам прошка от Господ и от народа, само към тях грешките ми са несъзнателни. Така че надявам се Господ да ми прости, народът също” – тези думи на бившия премиер Бойко Борисов са сложени вчера като водещи в най-посещаваната му страница във Фейсбук с 224 хил. харесвания (виж тук).
Тази мисъл поражда логичният въпрос – към останалите грешките му съзнателни ли са?
Още един подобен статус, в който Борисов иска прошка на Сирни Заговезни, е публикуван малко по-рано.
Под двата поста има общо около 1000 коментара на читатели, основно привърженици на бившия премиер, но и разочаровани от него.
На втората по популярност страница на името на Бойко Борисов (182 хил. харесвания) също има подобен статус със стотици коментари.

Преобладават кратките “Простен сте” или по-фамилиарно - “Простен си”… Всички цитати по-нататък са със запазен оригинален правопис.

Някои почитателки на Борисов са толкова екзалтирани, че го приравняват с Господ:

Rumqna Petrova Бойко. не прощавай на враговете си. не заслужават теоята милост. БЪДИ БЛАГОСЛОВЕН!!! Ти си нашия БОГ.

А десетки други му прощават и от името на Господ:

Kameliya Georgieva Простено да Ви е и от БОГ!

Lazarina Nikolova: Простено да ти е от народа и от Господ !

Mariana Kostova …viarvam, che GOSPOD shte prosti i shte pomogne da cpechelime tezi izbori otnovo. Prosteno da Vie ot GOSPOD i ot nas

Георги Георгиев Простено Да Ви Е От мен и От БОГА Простете ми и Вие г-н Борисов

Todorka Georgieva Prosteno da ti e generale!!! (б. р. – сред феновете често се среща обръщението „генерале”)

Страницата на Бойко Борисов във Фейсбук с най-много привърженици. За разлика от 2009-2010 г. сега вече тук открито пишат срещу него.

Много от коментарите се впускат и в по-конкретни благодарности и в политически оценки на грешките и така сами по себе си рисуват профила на привържениците на ГЕРБ и Бойко Борисов. Част от написаното впечатлява с екзалтираност, неумение за изразяване и неграмотност:

Ognqn Mihailov Основна грешка на правителството на ГЕРБ беше слабата му работа с медийте. Огромната работа която беше свършена не беше адекватно отразена. Последно-благодарение на това правителство България я има в Google Maps 3D. Многото БЪЛГАРИ по света могат да видят родното си място, къщата и улицата където са отраснали. Могат да я покажат на новите си колеги и приятели.

Heni Yaneva Господин Генерал, простете ни и Вие. Простете невежеството, липсата на далновидност, липсата на благодарност на този народ! Вие сте Лидера - това ще го докажем скоро!

Jordan Yordanov Няколко министри от тройната коалиция, бизнесмени забогатели за една нощ, шоумени като С. Трифонов, политически шамани като А.Райчев и др. останаха на заден плат. Но народа ще ВИ прости. Очакваме справедливос.

Andon Nikolov На вас ви е простено но на Доган -Станишев-Овчаров и сие не може да простиме.

Trifon Dinev Простено да ти е и Прости!
но с тия левите какво ще правим. ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване