03/18/13 04:32
(http://www.klassa.bg/)

Сблъсъци с полицията на журналистически протест в Кайро

Протест на журналисти пред централата на управляващата партия в Египет „Мюсюлмански братя” ескалира до сблъсъци между демонстранти и полиция.

Десетки представители на медиите протестираха в Кайро срещу нападение на техни колеги от поддръжници на партията. Няколко журналисти и оператори заявиха, че били нападнати от симпатизанти на „Мюсюлманските братя", докато отразявали вчерашния протест пред централата на ислямистката организация в околностите на египетската столица.

От партията заявиха, че насилие не е имало, а поддръжниците им били предизвикани от демонстранти, които рисували обидни графити по фасадата на партийната централа, предаде БТА, позовавайки се на ДПА.

Главната прокуратура нареди да започне разследване по жалбата, подадена от синдиката на журналистите срещу „Мюсюлмански братя". Междувременно обаче към протеста на журналистите в Кайро се присъединиха стотици граждани. Напрежението нарасна, а органите на реда прибегнаха до употребата на сълзотворен газ, за да разпръснат демонстрацията.

От своя страна, протестиращите палиха автомобилни гуми и дъски, като пламъците обхванаха и намиращи се в близост дървета.

Междувременно жителите на село Махаля в египетската провинция Ел Гарбия пребиха до смърт двама младежи заради кражба на мотопед, предаде РИА „Новости”, цитирана от БГНЕС. Разярените мъже в селото обесили с главата надолу заподозрените за кражбата и не спрели да им нанасят удари, докато не се убедили, че са мъртви. Тълпа от хора пък не допуснала полицията да се намеси срещу насилието.

Политическата нестабилност в Египет повлия негативно на безопасността в страната. Нараснаха кражбите, грабежите, изнасилванията.

















btvnews.bg


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване