03/19/13 15:11
(http://www.hsnovini.com/)

Ученици от езиковата първи на викторина по английски език

Екипът от ученици и преподаватели достигнал до успеха

Ученици от езиковата гимназия в Хасково спечелиха правото на безплатен двуседмичен практически курс в елитния Brook House College във Великобритания и едноседмична подготовка за теста САТ, в американския колеж в Благоевград. Привилегията те  получиха след спечеленото първо място в рамките на национална викторина. „Образование на бъдещето”, е част от програмата на образователното министерство и се провежда за 10- та година, обявиха от гимназията.

ГПЧЕ “Асен Златаров”- Хасково участва за седма година в надпреварата, като спечеленото отличие е 3- то за нейните възпитаници. Отборът достигнал до престижната награда е бил от 4- ма десетокласници- Десислава Колева, Велека Георгиева, Борис Костадинов и Кремена Тодорова.След регионалните кръгове, хасковлии са се класирали за националния, където са показали знания и умения по презентация в трите задължителни етапа. На финалната права възпитаниците на ГПЧЕ “Асен Златаров” са изпреварили по точки други 5 езикови гимназии.

“За нас беше сладка победата заради това, че победихме Първа английска гимназия в София, които традиционно са много силни на всички видове олимпиади и състезания по английски език. Доволни сме от нашето представяне” заяви Красимира Кънева, която е учител по английски език в гимназията и един от ръководителите на победителите във викторината.

От хасковската езикова отчетоха като успех и факта, че техните ученици са постигнали резултата без да допуснат нито една грешка и са победили с максимален брой точки. От езиковата са доволни от своите ученици, защото призовите места вдигат и рейтинга на самото училище.

Репортаж гледайте в новините на телевизия Рекординг.

Хасково Новини

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване