03/20/13 11:46
(http://www.klassa.bg/)

Разследват Microsoft за подкупи в Румъния, Италия и Китай

Американският Департамент за правосъдие и сигурност и Търговската комисия разследват Microsoft, след като бивш служител на компанията я обвини, че е плащала комисионни на държавни чиновници в Китай, Румъния и Италия за сключване на договори, съобщи Wall Street Journal.
Според източници на списанието разследването е в начална фаза, след като регулаторните органи в САЩ са получили анонимна информация през 2012 година. Според Microsoft компанията е провела свое собствено 10-месечно разследване в Китай, където с помощта на външна фирма е доказано, че няма нарушения на законите.
Анонимният бивш служител на компанията е работил за нея в Китай до 2008 г., и от своя страна също е въвлечен в трудов спор с нея.
Разследването в Румъния проверява дали от Microsoft са замесени в подкупи, давани от техни официални представители на държавни служители от Министерството на Комуникациите. В Италия пък се разследват консултанти на компанията по програмата за лоялност на клиентите. Според прокуратурата те са давали големи подаръци на чиновници, за да получат държавни договори за доставка и поддръжка на софтуер.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване