03/20/13 23:52
(http://e-vestnik.bg/)

Римският папа не е черен и не е жена…

Антон Митов. Снимка: личен архив

Странно. Накъде отива светът?…

Ето македонците толкова се стараха и спретнаха един проект на стойност милиони долари за обновяване на неугледната си столица. Скопие стана по-красива в условията на световна икономическа и европейска дългова криза.

Строителството отвори работни места за хиляди хора и осигури поминък на 26 други сектора – туризъм и т.н.. Той илюстрира „изконния македонски барок“. Един от авторите дори защити решението си центърът на града да е бароков с обяснението, че барокът като архитектурен стил е изконно македонски.

„Дори площадът пред катедралата „Свети Петър“ в Рим е копие на античния площад в Джераш (на територията на днешна Йордания), дело на македонски архитекти от походите на Александър Велики“.

Борба с пиратството на вероломни съседи? Нееееее… Борбата с пиратството е друго нещо. Това е ситуация, в която със злите чичковци, които „точат“ безплатно музика и филми, се борят добри чичковци, които „точат“ безплатно нефт и газ.

И така – „Скопие 2014″ ще стане „Македония 2017″! Страната ще заприлича на площада пред катедралата „Свети Петър“ в Рим. Ще се премести от 78-то място в рейтинга за човешко развитие при Холандия, Германия, Нова Зеландия, Ирландия, Швеция, Швейцария и Япония. Гадните татари (българите) ще бъдат задминати. Ще „замръзнат“ на последната 57-а позиция в ЕС по Индекс на човешкото развитие.

И все пак – с какво Македония и България се различават от Холандия, Германия, Нова Зеландия, Ирландия, Швеция, Швейцария и Япония по Индекс на човешкото развитие? С пътища? Не, в тези страни има много по-голям процент от хора, които обичат класическа музика, а пътищата са в резултат на това!

От сайта Котка с цигулка

Публикувана на 03/20/13 23:52 http://e-vestnik.bg/17172/rimskiyat-papa-ne-e-cheren-i-ne-e-zhena/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване