03/21/13 15:09
(http://www.klassa.bg/)

Бепе Грило поиска премиерския пост

Движението „5 звезди" на бившия комик Бепе Грило (на снимката) поиска от италианския президент Джорджо Наполитано премиерския пост с мотива, че на последните парламентарни избори е станало "първата политическа сила в страната по брой на получени гласове", предадоха световните агенции.
"Поради тази причина искаме официално мандат за сформиране на правителството и осъществяване на нашата програма", заяви пред журналисти Роберта Ломбарди, председателка на депутатите на движението след среща с президента Джорджо Наполитано, в който участва и Бепе Грило. То получи наистина най-много гласове като самостоятелна политическа формация на парламентарните избори на 24 и 25 февруари, но се класира едва на трето място като парламентарна сила зад лявата коалиция на Пиер Луиджи Берсани и дясната на Силвио Берлускони. Президентът Наполитано трябва да се срещне през деня с делегация на партия „Народ на свободата“ на Силвио Берлускони и неговия съюзник Северната лига. Бившият италиански премиер, който отстъпи поста през ноември 2011 г. на Марио Монти, ще оглавява делегацията. В сряда Берлускони отново предложи на левицата "голяма коалиция в интерес на страната". В четвъртък лидерът на депутатите на партия „Народ на свободата“ и бивш министър Ренато Брунета повтори, че "Италия се нуждае от голяма коалиция, която може да се изправи пред проблемите", като допълни, че партията му "ще се противопостави на всяко друго решение".
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване