03/21/13 17:14
(http://www.hsnovini.com/)

Деветокласник потроши с кола баща си – прегази и дете

37-годишният Асен е контактен, но се скри от камерите

Деветокласник от хасковска гимназия, без книжка потроши в катастрофа баща си, а часове по-късно рани тежко 6-годишно дете от село Узунджово. Пострадалите са настанени по спешност с множество контузии в хасковската многопрофилна болница. Образувано  е досъдебно производство и прокуратурата тепърва ще прецени дали да отнесе делото в съда.

Първият инцидент станал на километър преди хасковското село Нова Надежда, вчера в 12 часа. Семейството на 16-годишният Ангел Асенов отивало за дърва, а 37-годишният баща Асен Борисов позволил на сина си шофира, който обърнал кората заради несъобразена скорост. Стабилно е състоянието на Асен, информира дежурният невролог д-р Веселин Попов. Мъжът е с множество дълбоки рани, контузия на дясното око и множество сътресения.  Вчера му е направена пластика. Опасност за живота за сега няма, каза още д-р Попов.

37-годишният Асен е контактен, но не позволи да бъде сниман. Той сподели, че е дал колата на сина си, след като той го помолил. По пътя пукнали гума и колата се обърнала. Това разказа и майката на Асен, 65-годишната Анка Димитрова, която чакаше пред отделението да разбере за състоянието на сина си.

“Вдигахме колата, за да го извадим. Много лошо беше ранено детето”, каза развълнувана бабата на непълнолетния шофьор Анка

След инцидента катастрофиралият автомобил е откаран в къщата на семейството в Узунджово. Малко по-късно Ангел отново подкарал колата. Тогава блъснал 6-годишният Кирил. Изпотрошеният Фолксваген Голф бил паркиран пред дома на семейството.  16-годишният Ангел поискал да го вкара в двора на къщата и със сила измъкнал ключовете за колата от сестра си, разказва бабата. Вместо да даде тръгне напред, момчето дало заден и премазало клекналото зад возилото 6-годишно съседско дете. “Вдигахме колата, за да го извадим. Много лошо беше ранено детето”, каза развълнувана Анка.

От удара детето е с фрактура на двете кости на подбедрицата на десен крак, фрактура на седмо ребро и разкъсна рана на лявото ухо. Момченцето е настанено в болницата в Хасково с опасност за живота.

Жената сподели, че това не е първият път, в който внук й се качва зад волана, но това е първият му инцидент.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Хасково Новини

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване