03/21/13 08:31
(http://www.klassa.bg/)

Израелците осигуриха подобаващо посрещане на Барак Обама

Израелците положиха всички възможни усилия да посрещнат подобаващо американския държавен глава Барак Обама и да превърнат това дългоочаквано държавно посещение в незабравимо изживяване, коментира германският в. „Берлинер цайтунг”.
Нито едно облаче не замъгли небето, когато Барак Обама слезе по стълбата от своя „Еър Форс 1” и стъпи на израелска земята- за трети път в живота си, но за първи път като президент на САЩ.
Държавният водач на Израел Шимон Перес и премиерът Бенямин Нетаняху се съревноваваха по блясък с Обама. Потупване на рамене, стискане на ръце- едва ли един поздрав по протокола може да бъде по-сърдечен. А мотото беше „неразрушим съюз”.
Отношенията между Обама и Нетаняху са интензивни. В крайна сметка, Обама се е срещал с Нетаняху по-често, отколкото с всеки друг министър-председател. Но все пак сянка на недоверие ги помрачава. Нетаняху комуникира по-добре с американските републиканци. А Обама пасва повече на израелския мирен лагер.
















„Берлинер цайтунг”


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване