03/21/13 12:56
(http://www.klassa.bg/)

Марин Райков: Националният капитал да прояви солидарност към най-уязвимите

Много бих искал българските индустриалци, т. нар. национален капитал, да помислят как да проявят своята солидарност със своите съграждани в един тежък момент на изпитания. Това заяви в четвъртък в Министерски съвет премиерът Марин Райков, след среща със съпредседателите на Парламентарната група на Синята коалиция в 41-то народно събрание Иван Костов и Мартин Димитров. Според Райков - това е най-добрият начин българският национален капитал да бъде идентифициран като носител на национална отговорност и да може да се легитимира като социален партньор.
Бедността и изборите са били основен акцент в разговора между служебния премиер Марин Райков, Иван Костов и Мартин Димитров. Тримата са разговаряли за опитите служебният кабинет да бъде превърнат в боксова круша от политици, които според премиера няма какви други послания да представят. Синята коалиция е представила мерки за преодоляване на бедността в следствие. Премиерът Райков увери, че ще се бори с бедността, но не обещава чудеса. „Информационно обслужване“ да остане извън конкурса за преброител на вота, искат още от Синята коалиция. Според Костов, вместо „Информационно обслужване“ трябва да се използва НСИ. Лидерът на ДСБ иска още РПУ-тата да се срещнат с партийните представители в РИК-овете и да се разберат как да противодействат заедно на купуването на гласове. Мартин Димитров оцени срещата с Марин Райков като ползотворна. Той настоя да се спре рекета върху малкия и среден бизнес и да му се осигури подкрепа. Според него трябва да се използват еврофондовете за създаване на заетост. Сините са възмутени от становището на КЗК, че не било негова работа да установява кои са монополите. „При това положение не е учудващо, че имаме проблеми с монополите", категоричен е Димитров. Според него ясни са секторите, където действат монополи.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване