03/21/13 13:27
(http://www.hsnovini.com/)

Монументът Пресвета Богородица със загасени светлини в “Часът на Земята”

Хасково е сред близо 100- те населени места в страната, които за поредна година ще се включат в инициативата по случай “Часа на Земята”. Тогава хора от целия свят изгасят  символично осветлението в домовете си, а знакови сгради  притъмняват, за да отправят призив за по- устойчиво бъдеще и равновесие в природата.

В световен мащаб инициативата се отбелязва от 2007- ма година насам. България се включва за пръв път през 2009. За втори пореден път “Часът на Земята” ще се проведе под мотото „Аз правя, ти действаш”, като по този начин в интернет всеки може да се включва и да споделя лични предизвикателства задавайки въпроса „Какво би направил ти, за да спасиш планетата?”.

Традиционно и Хасково ще се включи в събитието.

“За 4- та поредна година нашия  град се включва в тази световна инициатива. Както винаги и този път ще изгасим осветлението на символа на нашия град, монумента на Пресвета Богородица. Съпричастни сме с тази световна идея и мисля че един подобен акт ще бъде апел към хората да бъдат малко по- внимателно по отношение на т. нар. глобално затопляне”, коментира за Хасково Новини директорът на хасковския Туристически информационен център Красимир Пилев.

В България градовете включващи в събитието тази година бележат увеличение. За миналата година са били 74, а тази близо 100. Часът на Земята е в събота от 20:30 часа.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване