03/21/13 17:32
(http://www.hsnovini.com/)

РИК без ръководство – ЦИК го назначава

Представителите на парламентарно представените партии не се споразумяха за ръководните постове в комисията

Консултациите за избор на председател, заместник председател и секретар на РИК за предстоящите парламентарни избори се провалиха. Представителите на парламентарно представените партии не се споразумяха за ръководните постове в комисията. Одобриха само предложения състав от членове.

За председателското място в състава на РИК претендираха ГЕРБ и Коалиция за България. Движението за права и свободи отстояваше искане за секретарското място, а партия „Атака“ за заместник-председателското. Без възражения и единодушно всички представители на ПП ГЕРБ, КБ, ДПС, „Синята коалиция“, ПП „Атака“ и НДСВ приеха поименния 13-членен състав на РИК за провеждане на парламентарни избори.  Сега ЦИК служебно ще определи кой да поеме трите ръководни поста в комисията. Това трябва да стане до 27 март.

Ето и предложените кандидатури от участниците в консултациите:

Политическа партия „ГЕРБ” е предложила Таня Трендафилова Захариева – за председател, Гроздана Атанасова Христова – Стоянова – за член, Таня Владкова Димитрова – за член, Венелин Карев Челебиев – за член, Добромир Коев Якимов – за член, Димитър Цветков за член на РИК.Резервни членове: Виктор Константинов Грозев и Павлин Тошков Тодоров.

„Коалиция за България” предлага Димитър Велев Димитров за   председател и Славея Георгиева Костадинова за член, като резервен член е посочен Атанас Зафиров Янчев.  Политическа партия „ДПС” предлага Ибрям Раиф Мустафа – за секретар  Севда Емелова Хашимова – Али за член. Резервен член е Хамдие Тасим Сабри.

Политическа партия „Атака” претендира за секретар или заместник-председател и предлага за един от тези два поста Румен Димчев Гъбов.Резервен член не е предложен.  Политическа партия „НДСВ” предложи  за член на комисията Татяна Петкова Ангелова и резервен член Румен Георгиев Милушев.   „Синята коалиция” предлага Боряна Радкова Делчева  за член на РИК. Резервен член е Ростислава Захариева Жекова.

446 са секционните комисии в областта. Броят им може да се увеличи, след разкриване на секции в болници и арести. Проблем е възникнал единствено с осигуряването на ксерокс апарати, с каквито трябва да разполага всяка секционна комисия. Решението е да бъдат наети 420 апарата, информираха от областна администрация.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване