03/21/13 13:37
(http://www.klassa.bg/)

Създават Обществен съвет по отбранителна политика към МО

Ще бъде създаден Обществен съвет по отбранителна политика, в който ще бъдат поканени всички организации, които са активни по въпросите на отбранителната политика и които имат желание да се включат в работата му. Това заяви в четвъртък министърът на отбраната в служебното правителство Тодор Тагарев при представянетона екипа и управленските си приоритети. Зам.-министри на отбраната са Ася Давидова и Антон Лазаров.

Ще се стремим към баланс на военната и гражданската експертиза и стабилизиране на управленските процеси в интегрираното МО, заяви Тагарев.

Той акцентира и върху "интегритета" като свой личен приоритет и заяви, че ще бъде подготвена "карта на корупционните рискове" с краткосрочен и дългосрочен план за мерки за противодействие на конфликт на интереси и корупция.

Стабилност и устойчивост в управлението на отбранителния сектор; открит диалог с организациите, активни по въпросите на отбранителната политика; задълбочено сътрудничество и взаимодействие със съюзниците и организациите от националния сектор за сигурност - обобщи Тагарев приоритетите, които, оформени в писмен документ, бяха дадени на журналистите. Във връзка с проблемите на киберсигурността, министърът каза, че все още се обсъжда възможността за създаване на подразделение за киберотбрана в рамките на резерва на въоръжените сили.


 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване