03/22/13 17:13
(http://www.klassa.bg/)

ГЕРБ разкри наличието на нова Тройна коалиция - БСП, ДПС и ДСБ

Наличието на нова Тройна коалиция бе обявено от ГЕРБ. Според управлявалата до скоро партия обединението този път е на „популистите” от БСП, ДПС и ДСБ. Мнението им бе изразено в съобщение до медиите с позицията на партията по повод оставката на проф. Михаил Константинов като ръководител на държавната фирма „Информационно обслужване”.

Трите посочени партии бяха тези, които поведоха „наказателната” кампания срещу проф. Константинов след изявлението му, че ще направи всичко по силите си да не допусне държавата да бъда управлявана от нова Тройна коалиция. В словесната битка, която доведе до оставката на Константинов в петък, ГЕРБ изиграха ролята на защитници на работата му.

След доброволното му оттегляне, те отново изразиха положителна позиция. „И с днешния си акт проф. Михаил Константинов продължава да печели доверие и одобрение към личността си. Уважаваме постъпката на проф. Константинов, когото всички познават като дългогодишен и изключителен експерт в областта на изборния процес. Той се е доказал като безспорен професионалист, авторитет и член на няколко централни избирателни комисии. През всичките тези години в работата си проф. Константинов не се е дискредитирал по никакъв начин и продължава да печели уважението на огромна част от българското общество”, се казва в съобщението на партията.

По-надолу е засегнат и въпросът с новия политически „триумвират”. „От ПП ГЕРБ се надяваме, че след като проф. Михаил Константинов подаде оставка, най-после популистите от новата Tройна коалиция (БСП, ДПС и ДСБ) да оставят изборните институции и органите, съгласно Избирателния кодекс, да си вършат работата, прилагайки изцяло разпоредбите на българското законодателство. Очевидно е, че някои политици отидоха твърде далеч като се опитваха безуспешно да омаскаряват доказани експерти, за да оправдаят собствените си грешки и притесненията си от очакваните за тях резултати на предстоящите избори”, пише още в позицията.

По-рано и от БСП коментираха случилото се тази сутрин, като лидерът Сергей Станишев поиска оставката и на изпълнителния директор на фирмата. Обратното би означавало „все едно Бойко Борисов да си тръгне, а да остане Цветан Цветанов”.

В съобщението на ГЕРБ е взето отношение и по този въпрос: „Категорично се обявяваме и срещу опитите на Сергей Станишев за кадруване в „Информационно обслужване” след оставката на проф. Константинов. Може би Станишев се опитва да разчисти терена за връщането на Азер Меликов (бившият шеф на фирмата – бел. ред.) в „Информационно обслужване”, на което от ГЕРБ категорично се противопоставяме, защото контрастът между проф. Константинов и Азер Меликов е очевиден”.














btvnews.bg


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване