03/24/13 08:13
(http://www.klassa.bg/)

Американка направи портрет на Бенедикт XVI от кондоми

Американската артистка Ники Джонсън направи портрет на оттеглилия се папа Бенедикт XVI от презервативи, за да привлече вниманието върху дебата за превенция на заразата с вируса на СПИН, предаде БТА. За направата на портрета са използвани 17 000 презерватива в ярки цветове.

Джонсън ги навързала около бримките на мрежа. Това първоначално й се струвало лека задача, но после начинанието се оказало трудоемко. 35-годишната Нанси приключила творбата си за общо 135 часа. На нея Бенедикт XVI е в цял ръст. Портретът е 100 на 13 сантиметра.

Картината ще бъде поставена в стъклена рамка и положена върху пиедестал. Творбата ще бъде изложена от юни в галерията на Милуоки. Самата Ники Джонсън преподава изкуствознание в Милуокския институт за изкуства и дизайн в Уисконсин.

Идеята за портрета от презервативи й хрумнала през 2009 г., когато по време на визита в Африка Бенедикт XVI заявил, че СПИН не може да бъде преборен чрез раздаването на презервативи и че напротив те увеличавали рисковете. Творбата си Ники завършила в седмицата, в която Бенедикт обяви, че се оттегля от папския пост.
 














БТА


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване