03/25/13 13:20
(http://www.klassa.bg/)

Работниците от "Арсенал" Казанлък са в принудителен отпуск

Във фирмата от военнопромишления комплекс "Арсенал" - Казанлък в момента работят само два завода. До 15-и април в принудителен отпуск са половината от работниците в оръжейницата, съобщи за БНР кметът на Казанлък Галина Стоянова, която е поискала среща с ръководството на военните заводи заради социалното напрежение в града.

Директорът на "Арсенал" инженер Николай Ибушев отрече пред БНР, че в заводите има проблеми. По време на срещата с Галина Стоянова той е признал, че в складовете има натрупано огромно количество нереализирана продукция, но очаква сключването на нови договори и нормализиране на ситуацията, както и че не предвижда съкращения, със сигурност поне до изборите през май.

Миналата година бяха съкратени 234 работни места, 90 души излязоха в пенсия, а на други 630 не бяха подновени временните договори.

След последните инциденти миналата есен в "Арсенал" бившият премиер разпореди проверка, но резултати досега не са оповестени публично. От Инспекцията по труда съобщиха за констативен протокол с 61 нарушения и толкова предписания, както и за затворен склад за токсични материали, но информация за санкции липсва. 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване