03/27/13 20:08
(http://www.klassa.bg/)

Един от символите на Щутгарт затваря врати за туристи

Властите в Щутгарт решиха да затворят за туристи една от най-известните забележителности в града - телевизионната кула, изградена от стоманобетон. Както беше съобщено от кмета Фриц Кун, администрацията е стигнала до това решение заради недостатъците, свързани с пожарната безопасност на съоръжението.
"В случай на пожар кулата ще се превърне в капан за посетителите. Евакуацията на хората ще отнеме много дълго време - най-малко един час", заяви Кун.
Възможностите за напускане на кулата при спешни ситуации са ограничени - от нея може да се слезе или с асансьор, или по много тясна стълба. В същото време, в нея могат да се намират между 100 и 250 души.
Телевизионната кула, висока 217 метра, беше официално открита през 1956 година. Първоначално културната й стойност предизвика много спорове, но след това тя се превърна в истинска забележителност на града и попадна във фокуса на туристите.
Copyright © CROSS Agency Ltd.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване