03/27/13 13:26
(http://www.hsnovini.com/)

Над 200 безработни посетиха трудовата борса

Над 200 посетиха Трудовата борса 2013

Представители на 18 фирми се включиха в ежегодната специализирана трудова борса в Хасково, проведена под егидата на Министерството на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта. От възможността на личен контакт с работодатели се възползваха над 200 безработни, отчетоха от местното Бюро по труда.

“В рамките на мероприятието безработните могат да се срещнат лично с представители на различни фирми и да осъществят контакт с тях и да добият повече информация за изискванията и предлаганите условия на пазара а труда”, коментира за Хасково Новини началник-отдел “Посреднически услуги” към хасковското Бюро по труда Лиляна Кирякова.

В рамките на продължилата повече от час борса  длъжности предлагаха фирми в най- различни сфери, сред които промишленост, търговия, ресторантьорство и хотелиерство, туризъм и други. Сред предлагащите работа бе и Живка Веселинова от застрахователната сфера.

“Тази сфера не предизвиква особен интерес сред хората. Страхуват се, това е непозната сфера за тях. През интервю днес преминаха 5 души, положителното е, че сред тях все пак се намират качествени кадри”, коментира Живка Веселинова.

Сред търсещите свободно работно място бе и завършилият журналистика Михаил Михайлов.

“Завършил съм журналистика и социални дейности, но в момента няма такива работни места на пазара на труда и търся нещо, което мога да работя, като продавач- консултант, шофьор, нещо от този род. Икономическата криза се отрази и при мен, бях в местните медии, но от 7- 8 месеца съм без работа. Пазара на труда е доста свит и това е един от основните проблеми в момента. Със сигурност от подобен тип трудова борса има полза, защото най- малкото минаха стотици хора от началото, хубаво е и работодателите да видят какви кадри има на пазара на труда. С подобен тип срещи и от двете страни може да се добие по- ясна представа какво се търси и какво се предлага”, коментира от своя страна Михаил Михайлов.

Заради големият брой желаещи да се запознаят с условията за дадена длъжност, част от безработните успяха да преминат през интервю само с по един работодател.

Репортаж гледайте в новините на телевизия Рекординг.

Хасково Новини

 

 

 

 

 

 

 

 

Сред търсещите работа имаше представители на най- различни професии

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване