03/27/13 15:36
(http://www.klassa.bg/)

Премиерът Марин Райков поиска помощ от ЕС за международен одит на енергетиката ни

В Брюксел премиерът Марин Райков поиска помощ от председателя на Европейския съвет Херман Ван Ромпой за международен преглед на българския енергиен сектор, за да бъдат уточнени причините за сегашните проблеми, съобщи БНР в сряда.
След срещата си с председателя на Европейския съвет Марин Райков каза, че го е уверил, че служебното правителство няма да постави под въпрос финансовата стабилност и няма да предприеме никакви действия, които да отчуждят инвеститорите. Марин Райков е поставил пред Ван Ромпой и две конкретни искания за съдействие. Първото е в областта на енергетиката.
Той ще подкрепи нашето искане за един международен анализ първо на цялата верига на ценообразуване, въобще на целия сектор "Енергетика", за да можем да идентифицираме тези проблеми, които доведоха до този недопустим срив, каза Райков. Служебният премиер е поискал подкрепата на председателя на Европейския съвет и за това страната ни да получи европейски средства за младежка заетост.
Ние много разчитаме, че България ще може да получи съдействие - материално, разбира се, финансово. По тази инициатива има, разбира се, път, който трябва да бъде извървян, каза Райков.
Херман Ван Ромпой и Марин Райков са обсъждал и престоящите избори у нас. Коментарът на служебния премиер беше, че никой не се съмнява, че те ще бъдат демократични и прозрачни.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване