03/27/13 17:00
(http://www.hsnovini.com/)

Талантите на “Рона” заминават на шампионат в Нови Сад, раздадоха награди в Италия

Шест от най- изявените солисти на Световния танцов трофей в Италия получиха Специалната награда за безплатно участие на Международния танцов фестивал “Вълшебен свят”

Балетната формация „Рона“ ще участва на международния танцов шампионат  ”Денс старс” в Нови Сад, Сърбия. Хасковските танцьори се надяват да спечелят квоти за финала на състезанието през май в Пореч, Хърватска.

Хасковските танцьори ще пътуват за Нови Сад след два дни. Състезанието ще се проведе в зала “Сити спенс”. Организатор е Световната танцова организация. В Сърбия ще се представят 4 възпитаници на балетната школа. Младите таланти Виктория Ламбрева, Виктория Гочева, Ивет Иванова и Анета Манолова ще се представят с 15 танца в стиловете етно, хип-хоп, модерн, джаз, акроденс и танцово шоу. Това ще е първото им участие на този шампионат.

Преди дни ръководителят на балетната школа „Рона” се завърна от Световния танцов трофей в Италия. На танцовия форум тя бе поканена като специален гост, след като Българската спортна танцова федерация не разреши участието на местната школа.

 

 

Наградите раздаде ръководителят на БШ “Рона” Милена Налбантова

“Това, което ми каза г-н Уилям Фаулър- Почетен Президент на IDO, е че децата ни са спрени, заради сигнал на Юлия Попова, а не заради техния регламент, но веднъж подаден сигнал, те няма как да го подминат и да си затворят очите. Това е много жалко, защото състезанието всъщност е отворено за всички, които искат да танцуват и практиката в чужбина е именно организации като БСТФ да ги подпомагат и да не ги спират, защото по този начин те всъщност привличат към себе си свободни колективи и потенциални членове. Всички колеги се отнесоха с разбиране и съчувствие към ситуацията, в която българските деца бяха поставени и бяха изключително възмутени от отношението на  Попова към децата на собствената си държава! На състезанието имаше само 2-ма съдии от IDO и от всички около 5000 участници най- много 1000 да са били членове. Така че основанията на нашата нелицензирана “федерация” са абсолютно безпочвени и смешни!”, разказа  Милена Налбантова.

 

Милена Налбантова с Уилям Фаулър- почетен президент на IDO

“Това, в което ни увериха е, че на следващото събрание на Президиума на IDO ще се разгледа въпросната точка от Правилника, за да не се допуска втори път подобна ситуация. Състезанието в Италия бе много силно. Тази година за пореден път се доказаха силните школи от Италия, Словения, Чехия и Русия, които бяха лидери в класически балет, модерен, етно и бели денс. Мога да потвърдя високата подготовка на нашите деца, които имаха пълния шанс да се върнат с награди!”, допълни хореографката.

Шест от най- изявените солисти на Световния танцов трофей в Италия получиха Специалната награда за безплатно участие на Международния танцов фестивал “Вълшебен свят”, който ще се проведе от 14 до 16 юни в Хасково. Наградите на танцьорите от Русия, Италия и Словения, връчи хореографът на „Рона” Милена Налбантова.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Хасково Новини

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване