03/28/13 11:52
(http://www.klassa.bg/)

Дванайсетокласник от София стана „президент за един ден“

Младите хора трябва да припознаят институциите си и да влязат в тях. По този начин ще могат да управляват страната си и да имат отношение към нея. Това каза президентът Росен Плевнелиев, който отстъпи в четвъртък стола си за един ден на дванайсетокласника Никола Янев от столичното 18-то СОУ „Уилям Гладстон“, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Петима младежи гостуват на Администрацията на Президента, която се включи за втора поредна година в инициативата „Мениджър за един ден“, организирана от „Junior Achievement”-България. За един ден секретар на държавния глава по външната политика ще бъде Диан Дачев, ученик от 12 клас в Старопрестолната гимназия по икономика във Велико Търново. Единайсетокласниците Теодора Йорданова от Първа английска езикова гимназия в столицата и Виктория Анталавичева от ЗПГ „Климент Тимирязев“, Сандански, ще бъдат днес секретари на президента по здравеопазване, образование и наука и по развитието на регионите и инфраструктурата. Прессекретар на президента е Ангел Маджаров, студент в трети курс по „Бизнес информатика“ в УНСС.
„Винаги съм се притеснявал, когато младите хора са дистанцирани, когато държавата е удобният друг и затова поздравявам тези млади хора за смелостта им и за тяхното отношение, защото държавата и гражданското общество сме ние“, подчерта държавният глава, който изказа благодарност на младежите за тяхното отношение и инициативност.
„Президентът за един ден“ Никола Янев заяви, че един от приоритетите в работата му като държавен глава ще бъде енергийната ефективност и „зелената енергия“.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване