03/28/13 09:56
(http://www.klassa.bg/)

За половината французи Оланд е "лош" президент

Според 51% от гражданите на Френската република държавният глава Франсоа Оланд е "лош" президент, а само 22 смятат, че той е "добър" президент, гласи публикуваният днес резултат от анкета на института CSA, извършена по поръчка на телевизия BFMTV.

Останалите 27% от анкетираните не са пожелали да изкажат мнението си. Най-силно критични към качествата на президента да изпълнява функциите си са специалистите с високо образование (63% с негативни мнения), заетите с частен бизнес (59%) и пенсионерите (55%), подчертава институтът. Дори не всички французи, които са гласували на първия тур от президентските избори за Оланд, са доволни от него (само 60%), а при онези, които да гласували за него на балотажа, едва 48% смятат, че той е "добър" президент. Анкетата е извършена на 26 и 27 март на основата на представителна извадка от 961 души на възраст над 18 години и живеещи във Франция.




















АФП
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване