03/28/13 16:19
(http://www.klassa.bg/)

Подозрителни лица поведоха листи на БСП в София

Бившият зам.-министър на правосъдието Стефан Фиков е водач на листата на БСП в район „Триадица“ в София. Това съобщиха пред klassa.bg от „Позитано“ 20. Социалистите са скандализирани, защото името на Фикови е замесено в имотни измами, широко огласени в публичното пространство. Компанията „АБ Оптимус” ООД, чиито управител е съпругата на Фиков – Лучия Фикова, завлече десетки софиянци и скандалът гръмна през 2008 година. Преди компанията да стане на Фикова, е била на съпруга и. Тя е трябвало да изгради масивна жилищна сграда на ул. „Иван Сусанин” в местността „Манастирски ливади” в срок до 01.04.2008 г. Сградата все още не е въведена в експлоатация и няма изгледи скоро това да се случи. Софийски градски съд осъди през 2009 година фирмата да заплати солидно обезщетение заради забавянето.
От „Триадица“ са сериозно притеснени, че с такава фигура трудно биха могли да печелят обществено доверие и да покрият норматива, който им е спуснат от „Позитано“ 20 – а именно да вкарат 5 депутата от 23 избирателен район. По вътрешна информация на klassa.bg, предложението за Фиков като водач на листа е дошло от Лъчезар Костов и Анна Янева.
Още една фигура притеснява сериозно социалистите и това е водачът на листата в район „Изгрев“ – Цветелин Софрониев. В момента Софрониев е главен секретар на Комисията за защита на личните данни и не е съвсем припознат от социалистите като „свой“. Зад неговата кандидатура обаче стои шефът на БСП-“Изгрев“ Альоша Даков, син на покойния зам.- председател на БАН и вицепремиер в периода 1971-1978г.
Определени са и водачите в другите избирателни райони в столицата. Георги Кадиев води листата в „Лозенец“, Милка Христова – в „Младост“. На второ място в този район за първи път е поставен Дончо Конакчиев, бивш вицепремиер в кабинета „Виденов“. Ваня Добрева води листата в „Красно село“, в район „Витоша“ е Страхил Ангелов. Водач в община „Студентска“ е Явор Гечев, а водач на 23 МИР е Жельо Бойчев.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване