03/28/13 16:46
(http://www.hsnovini.com/)

Разкриват Консултативен младежки съвет в Димитровград

Сформирането на консултативен младежки съвет е в изпълнение на общинската стратегия за развитие на младежта

В Димитровград скоро ще заработи Консултативен младежки съвет към общинска администрация. Това решиха общинските съветници на редовното им заседание днес. Те приеха и програма „Димитровград за младите”.

Сформирането на консултативен младежки съвет е в изпълнение на общинската стратегия за развитие на младежта. Неговата роля е да спомага  осъществяването на консултации, сътрудничество и координация между общинската администрация и младежката общност. Членовете на младежкия съвет ще участват във вземането на управленски решения и разработването на програми за подпомагане на младежки дейности в посока кариерно и гражданско развитие. По решение на Общински съвет в новата структура ще участват и съветниците Виолета Желева, Антония Филева и Валентин Христов.

Приета бе и пилотната програма „Димитровград на младите”. Тя ще подпомага реализирането на идеи на деца и младежи от общината. Програмата ще работи в рамките на година, като от 15 септември учениците могат да кандидатстват с проекти.   10 000 лв. да бъдат предвидени за тази цел прие още местният парламент с утвърждаване на програмата.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване