03/28/13 14:18
(http://www.klassa.bg/)

Станишев: Цветанов е давал нареждания за подслушване на политици

Сергей Станишев представи пред медиите в четвъртък информация във връзка с доклад, в който се съдържат твърдения и данни за незаконно подслушване под ръководство и указания лично на Цветан Цветанов. „В началото на седмицата получих на служебната си поща шокиращ и скандален материал, в който има твърдения за ужасяваща практика за безогледно и престъпно подслушване, извършвано в МВР под ръководството на Цветан Цветанов”, заяви лидерът на БСП, цитиран от БГНЕС.
„Тази информация за мен е дълбоко смущаваща, защото ако е вярна, това ще означава чудовищен разтърсващ скандал, който ще излезе извън границите на страната, ще означава, че е извършвана безскрупулна злоупотреба с власт от най-приближения министър на Бойко Борисов. Това ще означава български Уотъргейт”, каза още лидерът на социалистите. В сигнала се съдържат данни, които трябва да бъдат проверени, добави той и уточни, че не може да изнесе публично всички данни и твърдения, защото в тях може да се съдържа и класифицирана информация. „Сигналът обаче е шокиращ. В него има описание на данни и технология, които му придават достоверност. От септември 2009 г. година досега под ръководството на Цветанов група в системата на МВР подслушва политици, магистрати, обществени личности, в това число и лидерите на протестите”, коментира Станишев.
„Схемата е следната - министър Цветанов лично дава нареждания на ръководителя на СДОТО в МВР кой да бъде подслушван - без искане на СРС и т. н. СДОТО проверява какви телефони има лицето и спуска задачата на екипа”, обясни червеният лидер. Сергей Станишев вече е поискал среща с главния прокурор Сотир Цацаров, за да го запознае с тези данни и да настоява за незабавна проверка от прокуратурата.

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване