03/28/13 14:48
(http://www.klassa.bg/)

„Топлофикация-София“ с ново ръководство до лятото

"Топлофикация-София" ще има ново ръководство, което ще бъде избрано с конкурс. Това решиха столичните общински съветници на заседанието си днес. Общинарите възложиха на председателя на СОС Елен Герджиков в срок до два месеца да изготви доклад за провеждането на конкурс за избор на ново ръководство на топлинното дружество, съобщи "Фокус". По този начин ще се опровергаят твърденията на някои общински съветници, които говорят за "спускането на ръководители отгоре", коментира по този повод кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя отбеляза, че за приватизация на столичната "Топлофикация" може да се говори само след като има ясна оценка за състоянието на дружеството, както и за възможните перспективи за развитието му. Кметът уточни, че вече се изготвя предпроектно проучване за изграждане на голяма инсталация на някоя от площадките на "Топлофикация–София".

Докладът за конкурса за избор на ново ръководство беше внесен от общинските съветници от групата на БСП. Още в началото на обсъждането те изразиха несъгласие с това, че в предварителния вариант на доклада са поискали първа точка в него да бъде именно отстраняването на Стоян Цветанов от борда на директорите на "Топлофикация–София", но тази точка е била премахната.

Общинските съветници не могат да подкрепят предложението за освобождавано на ръководството на дружеството "Топлофикация-София", защото проблемите не са свързани с управлението на дружеството, а с конкретни законови промени, коментира по този повод зам.-председателят на съвета Николай Стойнев. Според него данните за състоянието на дружеството при предишното и сегашното ръководство определено показват намаляване на загубите му. Задълженията на дружеството от 546 млн. лева са намалени до 528 млн. лева", каза Николай Стойнев.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване