03/28/13 11:47
(http://www.klassa.bg/)

Удължиха срока за подаване на оферти за БДЖ Товарни превози

Срокът за подаване на обвързващи оферти за приватизация на БДЖ "Товарни превози" е удължен до 15 часа на 29 април. Това съобщиха от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол късно в сряда вечерта.
Според агенцията това става по искане на участници в конкурса за приватизацията на “БДЖ - Товарни превози” ЕООД. За участие в конкурса са допуснати 4 дружества - Бългериан Карго Експрес” АД, гр. София, „ТД Груп Феровиар Роман“ АД, Румъния, “Болкан файненшъл сървисис” ЕАД, гр. София, “Донау-финанц транспорт и Бетейлигунгс” ГМБХ, Австрия
Заинтересованите фирми ще наддават за 2 325 087 броя дялове, представляващи 100% от капитала дружеството, което е собственост на “Холдинг БДЖ” ЕАД.
Срокът за внасяне на депозит за участие в конкурса е удължен до 17.00 часа на 26 април 2013 г.
Приватизационното ведомство прави втори опит за приватизация на дружеството, за да може ЖП-холдингът да се разплати с кредиторите си. Общите задължения на холдинг БДЖ са около 500 млн. лева.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване