03/28/13 22:47
(http://www.klassa.bg/)

"Ухание на мрак" на Марго Бъруин вече е в ръцете на българските читатели

"Ухание на мрак” от Марго Бъруин (ИК „Кръгозор”, 2 април 2013 г.) е магическа приказка за любов и копнеж, за силата на уханията и за това какво се случва, когато загадъчен парфюм дари една млада жена с изключително очарование. В своята първа и супер успешна книга „Цветята на дъждовната гора” Марго Бъруин ни пренесе в дъждовните гори на Мексико, в земя на шамани, на духове, на повелители на змиите, в търсене на девет редки и ценни растения. Сега с втория си дългоочакван роман - „Ухание на мрак”, Бъруин съчетава любовта си към писането с една друга своя страст – парфюмите, и създава история, която ще съблазни всичките ви сетива.

  Хората са безсилни пред аромата. Не могат да се скрият от него, защото не могат да го видят, да го докоснат или уловят и задържат. Против волята им той прониква в мозъка им и докато се усетят, вече е много късно, те са влюбени в него или в човека, който го излъчва.
Аромат, който може да те връхлети като помитаща вълна - или да предизвика гигантска промяна в живота ти, или да те погуби. А най-често и двете.

Еванджелин израства, осъзнавайки изключителните ефекти на уханията. Баба й Луиз е талантлива aromata – майсторка в създаването на парфюми и аромати. Когато Ева навършва осемнайсет години, Луиз й оставя своя последен подарък – ухание, създадено специално за нея. Малката стъкленица е придружена с бележка, изписана с изящния почерк на Луиз: „Не махай кристалната запушалка, Еванджелин, освен ако не искаш всичко в живота ти да се промени”.
От мига, в който слага капчица от парфюма на шията си, тя става обект на неустоимо желание от страна на всички хора край нея. И особено на двама мъже...
Когато най-големият й дар се превръща и в непоносимо проклятие, Ева трябва да открие тайната на уханието си и посланието, което баба й, жената обичала я най-много на този свят, е искала да й предаде. Ухание на... кожа, жасмин, огън, червена кадифена роза и... още нещо.

Любов и обсебващи аромати, страст и магия в „Ухание на мрак” - вълнуващ роман, който ще съблазни всички сетива на читателите.

За книгата:

„Елегантна и проникновена... Написана под формата на измислени спомени, това е история за първата любов, за обсебването, откриването на сексуалността и съзряването...” The Washington Post

„Вътрешният свят на Еванджелин, героинята в „Ухание на мрак”, е умело представен и изследван в новия роман на Марго Бъруин... Очарователно! Кой път ще избере Ева? Дали могъщото ухание ще бъде използвано за добро или за зло? Отговорите на тези въпроси ще откриете след интересни обрати и неочаквани решения, но няма да ви ги дам аз, защото ще бъде нечестно спрямо читателите, които сами трябва да проследят тази вълнуваща история.” Laura Schultz, New York Journal of Books

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване