03/29/13 22:36
(http://www.klassa.bg/)

Обучават младежи в андискриминационно законодателство

Международният младежки курс “Не на дискриминацията в Обединена Европа” ще даде възможност на 40 млади хора (младежки работници, младежки лидери, активисти и обучители) да развият своите професионални и лични умения и да задълбочат своите познания в областта на расизма, расовата дискриминация, ксенофобията и свързаната с тях нетолерантност. Обучителният курс ще се проведе в гр. Банкя, България от 14 до 21 април, 2013г.
Проектът се организира от Международен Алианц за Развитие, България в партньорство със 7 европейски младежки организации: "RINIA STUDENTORE", Албания; Hellenic Regional Development Centre, Гърция; RAPLECTION, Хърватска; Association of law students and young lawyers, Македония; Support for Youth Development Association, Румъния; Club for Youth Empowerment 018, Сърбия; ESTRA Foundation, Словакия.
Основната цел на проекта е увеличаване на политическото и гражданско участие на младите хора, интегриране на малцинствата, използване на нови инструменти за противопоставяне на расизма, расовата дискриминация, ксенофобията; увеличаване на знанията за значението и ползите от включването на малцинствата в икономическия, социалния и политическия живот на общността.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване