03/30/13 19:36
(http://www.klassa.bg/)

Сергей Станишев се самоопредели като слаб премиер

От партия ГЕРБ сметнаха за необходимо да коментират лансираната от лидера на БСП Сергей Станишев „издържана кандидатура” на Пламен Орешарски за премиер в следващия кабинет, ако левицата спечели изборите.

„С предложението Орешарски да стане министър-председател при победа на БСП на изборите, Станишев се самооцени като слаб и недостоен за премиер,” се казва в позицията на ГЕРБ, разпространена от пресцентъра на партията.

Докато за лидера на социалистите бившият финансов министър в кабинета на Тройната коалиция „олицетворява предсказуемост, икономическа компетентност, добра реализация на бюджета, икономически ръст,” според ГЕРБ Пламен Орешарски ще бъде „кукла на конци” в ръцете на Сергей Станишев.

„След като четири години беше кукла на конци в ръцете на мандатоносителя Ахмед Доган и Сакскобургготски, днес Станишев поиска да играе тяхната роля спрямо Орешарски, а той може би заедно с Ахмед Доган да определя политиката в сянка,” се казва още в позицията на доскоро управлявалата партия.

От ГЕРБ смятат, че кандидатурата на Пламен Орешарски ще послужи за „параван на провалите”, за да не носи Станишев отговорността. От партията на Бойко Борисов посочват аналогия между настоящия случай и посочването на Сергей Станишев за премиер в коалиционния кабинет с НДСВ и ДПС, когато зад неговата фигура са се криели Ахмед Доган и Симеон Сакскобургготски.

„По този начин се подменя вотът на левите избиратели,” смятат от ГЕРБ. „А що се касае до компетентността, Орешарски ще остане в историята като единственият финансов министър неразбрал, че в света има финансово-икономическа криза,” завършва съобщението.

Дни преди официалното начало на предизборната кампания две от водещите политически сили в България започнаха с размяната на позиции за ситуацията в противниковия лагер.

Преди днешния коментар на ГЕРБ за номинацията на Пламен Орешарски, вчера от БСП излязоха с мнение за „нервната реакция на г-н Цветан Цветанов” на информацията, изнесена в сигнала до главния прокурор за незаконно подслушване на политици и журналисти.














btvnews.bg


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване